AK Parti, yasa tasarıları için özel hat oluşturdu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2005 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti, yasa tasarıları TBMM Genel Kurulu'nda ele alınmadan önce, vatandaşların taleplerini dikkate almak amacıyla "özel bir hat" oluşturdu. AK İletişim Merkezi (AKİM) ile Meclis komisyonları arasında oluşturulan doğrudan internet hattı aracılığıyla, vatandaşlar Meclis gündeminde bulunan yasa tasarılarıyla ilgili öneri ve taleplerini iletebilecek.

AK Parti'nin Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, AKİM'e gelen şikayetleri, önerileri ve talepleri artık internet aracılığıyla komisyonlara doğrudan ilettiklerini açıkladı. Vatandaşlardan özellikle kanun tasarıları için gelen önerileri dikkate aldıklarını ve öneriler çerçevesinde kanun tasarılarına son şeklini verdiklerini belirten Ayalan, "Komisyonlarda görüşülen kanun tasarıları için gelen önerileri hiç bekletmeden, doğrudan internet aracılığıyla komisyonlara gönderiyoruz" diye konuştu. Oluşturulan "özel hat"tın en çok Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanun Tasarı görüşmeleri sırasında etkili olduğunu kaydeden Ayalan, tasarıya sivil toplum örgütleri ve vatandaşların önerileri doğrultusunda son şeklinin verildiğini vurguladı.

Bu şekilde vatandaşların hükümetin özellikle kanun çalışmalarını yakın takibe aldığını anlatan Şükrü Ayalan, komisyonlarda görüşülen yasa tasarılarının bu önerilerle yeniden alındığını söyledi. Ayalan, AKİM aracılığıyla AK Parti'nin vatandaşların nabzını tuttuğunu, vatandaşın da bu şekilde AK Parti'yi yakın markaja aldığını ifade ederek, gelen önerileri değerlendirdiklerinde vatandaşın tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini gördüklerini dile getirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayalan, vatandaşların AKİM'ye ilettikleri öneri ve talepleri de şöyle sıraladı:

- İlaç ve tıbbi cihazlarda suiistimallerin önlenmesi için katılım payı verilsin

- Erken emeklilik olmasın

- Emekliler tekrar çalışmasın. Çünkü bu uygulama işsizliği daha da tırmandırıyor

- İkinci kez çalışan emekli yüksek prim ödesin

- Müze varlıkları internet aracılığı ile yayımlansın

- YÖK yeniden yapılandırılsın. Her üniversite özerkliğini ilan etmeli

- Teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkındaki AİHM kararı, halka daha iyi anlatılmalı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber